Cursus agenda 2023-2024
Inloggen E-learning

Opdrachtgever aan het woord – BLOS Kinderopvang:

“Mosch is een fijne club om mee samen te werken.”

BLOS Kinderopvang is een groeiende organisatie in inmiddels 24 plaatsen in heel Nederland, met meer dan 2400 mensen in dienst. Liesbeth Buddingh van Binsbergen is medewerker Opleiding en Ontwikkeling bij BLOS; zij is dus ook verantwoordelijk voor de EHBO-certificering van medewerkers op de locaties. Een complexe puzzel, die ze mede kan leggen dankzij de flexibiliteit van Mosch Veiligheid.

300 mensen in korte tijd trainen

“Door corona heeft de verplichte EHBO-scholing van onze mensen lang stilgelegen. Vanaf maart moesten we er weer vol voor gaan om de verlopen certificaten in te halen en nieuwe medewerkers op te laten leiden.” In de praktijk betekende dit dat Mosch in vier maanden tijd aan ruim 300 BLOS-mensen een basis- of herhalingscursus Eerste Hulp aan Kinderen moest geven. Een hele operatie, maar missie voltooid!

E-learning: fijn voor organisatie en medewerkers
Mosch organiseert de praktijkbijeenkomsten op BLOS-locaties met een regiofunctie of op het centraal kantoor in Nieuwegein. Hierdoor blijft de reisafstand voor de cursisten beperkt.
Wat de BLOS-organisatie en de medewerkers ook prettig vinden, is de e-learning. “De medewerkers kunnen de theorie op die manier doen wanneer het hen zelf uitkomt. Voor onze locaties, die vaak te maken hebben met personeelstekort, is dat een stuk eenvoudiger”

Flexibel meedenken
BLOS Kinderopvang is dan ook nog steeds content met de manier waarop Mosch Veiligheid de cursussen organiseert en geeft. “We hebben ervoor gekozen om ondanks onze uitbreiding in het hele land met Mosch te blijven samenwerken, en geen grote landelijke aanbieder in te huren. Het is gewoon een fijne club! Arjan en Mieke hebben oor voor de verschillende verhalen van onze medewerkers, denken mee en zijn flexibel. Als er op het laatste moment iets in de planning van een cursus moet worden aangepast, komen we er altijd uit.”