Bericht van Mosch Veiligheid

Bericht van Mosch Veiligheid
Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.
 
 
EDITIE MEI 2022
Geachte relatie,

In eze nieuwsbrief:
  • Zomer
  • 12 1/2 jaar Mosch Veiligheid
  • Nieuwe EHBO Instructeurs
  • Reanimeren: echt een kwestie van leven of dood.
  • Tip: Let in uw RI&E ook op jeugdigen.
  • Opdrachtgever aan het woord
 
biologische platte zomerscene illustratie 23 2148959062

De zomer is begonnen, de vakanties staan voor de deur. Tijd om te ontspannen en ondertussen wel een beetje alert te blijven. Want juist in een vreemde omgeving kunnen onverwachte risico’s schuilen. Toch wensen we u natuurlijk vooral relaxte weken toe met veel genietmomenten, maar lees voor u weggaat deze nieuwsbrief zeker even door. Een fijne zomer gewenst!

12½ jaar Mosch Veiligheid!

We moesten even rekenen, maar op 2 juli is het 12½ jaar geleden dat Arjan & Mieke startte met het eigen bedrijf Mosch Veiligheid. Een mijlpaal en een mooi moment om terug te kijken op wat we in die jaren samen hebben meegemaakt. En dat is nogal wat, met hoge pieken en diepe dalen! Nauwelijks uit de startblokken kregen we de kredietcrisis om de oren. Toen het bedrijf dat had overleefd, zeiden we: ‘Dan kunnen we alles aan.’ En nu, na de volgende crisis – die ons natuurlijk ook niet in de kouwe kleren is gaan zitten – weten we wéér zeker: Mosch Veiligheid is een bedrijf met toekomst, mede dankzij een sterk team en fijne opdrachtgevers. Maar we ervaren vooral (ook persoonlijk) iedere keer waar het in het leven écht om draait: gezondheid en vitaliteit. En daar dragen we als organisatie graag aan bij!
We vieren deze week dus wel een bescheiden intern feestje. Met trots! En verder richten we de blik weer volop naar voren. Want veiligheid kunnen we nooit genoeg promoten!

125 jaar MV
BHV

Nieuwe EHBO-instructeurs

We merken nu duidelijk dat bedrijven en kinderdagverblijven de draad steeds meer gaan oppakken. Dat betekent voor ons ook een toestroom van medewerkers met verlopen certificaten en nieuwe basiscursisten. Fijn dat we ons team daarom mogen versterken met twee nieuwe Eerste Hup -instructeurs, Bianca Könst en Evelien Oostrum. We hebben ze hard nodig voor onze BHV- en EHBO-cursussen!

Reanimeren: echt een kwestie van leven of dood

Ook wij hebben met spanning gekeken naar de reanimatie van de Deense voetballer Christian Eriksen tijdens de EK-wedstrijd Denemarken-Finland. Wát een opluchting toen bekend werd dat hij zijn hartstilstand had overleefd. Ondanks de traumatische beelden – en we snappen dat dit cru klinkt – waren we ook blij met de extra aandacht voor het belang van reanimatie. Nog nooit hebben zóveel mensen tegelijk kunnen zien dat een leven van een kerngezond mens plotseling aan een zijden draadje kan hangen. En hoe dit gevaar door resoluut handelen én de aanwezigheid van een AED kan worden gekeerd.

Hebt u sinds die 12e juni weleens gedacht: hier moeten we toch echt wat mee … op het werk, op het sportveld, op school, in onze wijk, vul maar in. Tóch maar eens die reanimatiecursus doen en investeren in een AED. Doe iets met die gedachte en maak er een speerpunt van in uw organisatie.

Reanimeren zit standaard in onze BHV-cursussen én in onze cursussen Eerste Hulp aan Kinderen. Ook geven wij losse trainingen aan individuen, bedrijven en verenigingen. Deze trainingen zijn gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatieraad (NRR). Verder leveren we diverse types AED’s.

Wilt u meer informatie, bel ons. Wacht niet tot na de vakantie, want misschien kunt u volgende week al een leven redden!

voorblad map

Tip: Let in uw RI&E ook op jeugdigen

Helaas zijn juist jeugdigen regelmatig betrokken bij ongevallen op de werkvloer. En in de komende maanden – als er meer onervaren en enthousiaste jonge vakantiewerkers aan de slag gaan – neemt dat risico nog verder toe. Jongeren vormen een kwetsbare groep en daarom zijn er in de Arbowet speciale regels voor jeugdigen opgenomen. De RI&E speelt daarbij een belangrijke rol.

Op Arbo-online leest u hier meer over. Wilt u dit onderwerp bij ons tegen het licht houden? Bel ons of stuur een mail.

Opdrachtgever aan het woord – BLOS Kinderopvang:

“Mosch is een fijne club om mee samen te werken.”

BLOS Kinderopvang is een groeiende organisatie in inmiddels 24 plaatsen in heel Nederland, met meer dan 2400 mensen in dienst. Liesbeth Buddingh van Binsbergen is medewerker Opleiding en Ontwikkeling bij BLOS; zij is dus ook verantwoordelijk voor de EHBO-certificering van medewerkers op de locaties. Een complexe puzzel, die ze mede kan leggen dankzij de flexibiliteit van Mosch Veiligheid.

Lees verder

 

Logo Blos
Rustenburgerweg 103, 1703 RV Heerhugowaard | 072 - 582 32 50 | www.moschveiligheid.nl

Klik hier om deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen.