Daar zijn we weer

Daar zijn we weer
Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.
 
 
MV preventie nieuws
 
Editie MEI 2022

Geachte relatie,

Deze keer:

    • Cursusagenda najaar 2022 online!  
    • Ons cursusprogramma terug naar ‘normaal’
    • Bedankje Ferry Verburg
    • Reanimatie cursus nu echt voor iedereen!
    • Opdrachtgever aan het woord

Untitled-2.png

 
Cursusagenda najaar 2022 online!

 

Ons cursusprogramma terug naar ‘normaal’

We zijn bijna terug naar het oude normaal! Inmiddels geven we weer cursussen zoals vanouds. Live dus. Daarnaast houden we een aantal nieuwe zaken in ons aanbod, omdat onze cursisten er positief op reageerden.
Wat een bijzondere tijd hebben we achter de rug… Laten we hopen dat we de strikte coronabeperkingen definitief achter ons kunnen laten! We hebben veel dingen in coronatijd (noodgedwongen) anders moeten aanpakken en we zijn zelfs een aantal periodes dicht geweest. Onze manier van cursusgeven hebben we aangepast, net als de groepsgroottes. Daarnaast deed e-learning z’n intrede. Deze vorm van leren bevalt een heel aantal van onze cursisten bijzonder goed en daarom houden we dit in ons programma. Wie liever een ‘gewone’ cursus volgt: dat kan en mag weer!

 

Cursusboek

RIE 1     

 

Bedankje Ferry Verburg

Na een lange en fijne samenwerking – op heel wat verschillende locaties – heeft onze instructeur Ferry Verburg aangegeven het rustiger aan te gaan doen. Hij gaat genieten van de dingen in het leven die nóg leuker zijn dan bedrijfshulpverlening. En gelijk heeft ie! Mosch Veiligheid bedankt hem voor zijn inzet, voor het plezier dat we met elkaar hebben gehad én natuurlijk voor alle lessen die hij al die jaren bij ons heeft verzorgd. We wensen hem en zijn vrouw Agnes veel plezier in de toekomst!

 

 

Reanimatie cursus nu echt voor iedereen!

WEET U HOE U MOET HANDELEN?

En dat is belangrijk, want iedereen kan getroffen worden door een hartstilstand. De overlevingskans verdubbelt wanneer direct met reanimeren wordt begonnen. Daarom bieden wij een korte, maar effectieve cursus Reanimeren & AED.

Steeds meer AED’s in het straatbeeld
De laatste jaren zijn in winkelcentra, stations, gemeentehuizen, sportscholen etc. meer en meer AED ’s aanwezig. Iedereen kan en mag zo’n apparaat gebruiken. Wanneer een slachtoffer binnen 6 minuten gedefibrilleerd wordt is de overlevingskans zelfs 70 %! Elke minuut na deze 6 minuten neemt de overlevingskans met 10 % af.

Geen toelatingseisen
Er zijn geen toelatingseisen voor het volgen van een reanimatiecursus. Tijdens de cursus leren de deelnemers in theorie én praktijk reanimeren, met én zonder gebruik van een AED. De theoretische inleiding duurt kort, waarna vooral de vaardigheden geoefend worden. Na afloop is elke cursist in staat direct hulp te bieden in geval van een hartstilstand.

Duur:                 1 dagdeel

Certificaat:          Nederlandse Reanimatie Raad 

Locatie:              Mosch Veiligheid 

Deelnemen

Inschrijven kan via onze cursusagenda op de website.

Wilt u graag leren reanimeren maar zijn de cursuskosten bezwaarlijk dan bieden wij een aantal cursusplaatsen per cursus kosteloos aan. maakt u gebruik van de Voedselbank Heerhugowaard / Langedijk, dan sturen wij u geen factuur. Vermeld bij opmerkingen bij uw inschrijving VB

Heeft u een Huijgenpas of Meedoenpas, dan kan u met uw pas bij ons afrekenen én krijgt u  20% korting op de cursusprijs. Vermeld bij opmerkingen bij uw inschrijving Huijgen- of Meedoenpas.

Tot slot, als u als particulier een cursus Reanimeren bij ons volgt bestaat de mogelijkheid dat u de kosten geheel of gedeeltelijk kan declareren. Informeer bij uw zorgverzekeraar.

 

AED

K Dekker

 

Opdrachtgever aan het woord – K_Dekker bouw & infra:
“Bij Mosch voel je de bevlogenheid en het enthousiasme.”

De bhv’ers van K_Dekker bouw & infra in Warmenhuizen worden sinds 2017 getraind door Mosch Veiligheid. HR-medewerker Manon Kok legt uit waarom het zo prettig is om op dit vlak met Mosch samen te werken. Flexibiliteit en ontzorgen zijn hierbij de sleutelwoorden.

Meedenken en schuiven
“Bij een aannemersbedrijf als K_Dekker gebeuren er weleens dingen die meteen prioriteit hebben. Het kan gebeuren dat er onverwacht moet worden geschoven in de planning. Bij Mosch Veiligheid begrijpen ze dat. Ze denken dan direct mee over een oplossing. Ook als een nieuwe collega snel tot bhv’er moet worden opgeleid, weten ze dat te regelen. Die flexibiliteit is erg fijn.”

Simulatie op de bouwplaats
Mosch maakt bhv-programma’s op maat, ook voor K_Dekker. De praktijk – bij voorkeur met lotusslachtoffers – sluit daarbij aan op wat er op een bouwplaats mis zou kunnen gaan. “Bijvoorbeeld iemand die met zijn vingers klem komt te zitten of een brandje in een bouwkeet met mensen erin. En hoe handel je als iemand van een trap is gevallen? Want heeft hij zich verstapt of is er iets anders gebeurd, een epileptische aanval misschien?”

Ontzorgen van opdrachtgever
“Voor mij is het prettig dat Mosch ons echt ontzorgt. Zij komen zelf met goede initiatieven en denken mee met onze organisatie. De training kan plaatsvinden bij ons op locatie of bij Mosch Veiligheid zelf. Wij hebben daar heel weinig werk aan. Aan alles merk je hoe bevlogen en enthousiast ze bij Mosch zijn over hun vak. En indirect laten ze diezelfde interesse ook voor ons bedrijf zien. Ze leveren goede kwaliteit voor een nette prijs.”

 

 
Rustenburgerweg 103, 1703 RV Heerhugowaard | 072 - 582 32 50 | www.moschveiligheid.nl


Klik hier om deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen.