Cursus agenda 2023-2024
Inloggen E-learning

Een brandmeldcentrale (afgekort als BMC) is een centrale waar alle signalen van rookmelders, handbrandmelders en andere beveiligingssensoren samenkomen

Met deze informatie kan de centrale een gepaste reactie voorzien. Zoals het activeren van ontruimingssirenes (meestal het Slow -Whoop signaal), sprinklerinstallatie, rook-en warmteafvoer installatie, flitslichten, openen van nooduitgangen en sturing van de lift. 

Ook wordt er in de meeste gevallen een alarmcentrale/meldkamer op de hoogte gebracht die eventueel de brandweer kan oproepen.

Aanwezigheid van BMI

Het gebruiksbesluit stelt vast of er een BMI aanwezig dient te zijn. Indien er in een pand een BMI aanwezig is, zullen de specifieke onderdelen onderhouden  moeten worden.

 Regelmatig dienen test uitgevoerd te worden en de werking moet gegarandeerd zijn.

Opleiding

De opleiding Beheerder Brand Meld Installatie en Ontuimings Alarm Installatie (B BMI-AOI) neemt 3 dagdelen in beslag.

De eerste lesdag duurt van 9:00 uur tot 16:30 uur en de tweede lesdag van 9:00 tot 12:00 uur. Na de eerste lesdag krijgt de cursist twee weken de tijd om het lesboek door te nemen en zich voor te bereiden op het examen. Er dient tevens een projectopdracht uitgewerkt te worden binnen de eigen organisatie. Hiervoor dienen alle bescheiden van de brandmeldinstallatie aanwezig te zijn.

Tijdens de cursus zal er geoefend worden op de eigen installatie zodat de cursist ook werkelijk weet wat hij moet doen.

Na afloop van lesdag 2 vindt het theorie-examen plaats (meerkeuzevragen).Na het behalen van het examen ontvangt u het landelijk erkende certificaat van het NIBHV. Dit certificaat is onbeperkt geldig.

Men gaat er van uit dat de vaardigheden in de praktijk bijgehouden worden.

Beheerder BMI- OAI

De kosten voor extra deelnemer(s) bedragen  € 99,00 p.p. excl. BTW.

Data en tijden: 3 dagdelen in overleg
Prijs:    € 399,00 p.p. excl. BTW. Inclusief cursusboek en bij voldoende resultaat het certificaat en pasje van het NIBHV.
Locatie:   uw locatie
Extra deelnemer: De kosten voor extra deelnemer(s) op dezelfde cursus bedragen  € 99,00 p.p. excl. BTW.

 

Ons centrale werkgebied is de regio Alkmaar – Heerhugowaard – Langedijk. Natuurlijk begeleiden wij ook bedrijven buiten het HAL-gebied bij hun Risico-inventarisatie en -evaluatie. Wilt u meer informatie over de RI&E, vul hieronder dan uw contactgegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Als uw gegevens nog niet bij ons bekend zijn, gebruiken wij deze alleen voor het verwerken van uw vraag of opdracht. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar onze privacyverklaring.

Wilt u meer informatie, vul dan onderstaand formulier in of bel: 072 - 58 23 250.

 

Ongeldige invoer

Vul aub uw voorletters in

Vul aub uw telefoonnummer in

Ongeldige invoer

Voer aub een geldig emailadres in

Voer aub uw achternaam in

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Als uw gegevens nog niet bij ons bekend zijn, gebruiken wij de gegevens die u hier achterlaat alleen voor het beantwoorden van uw vraag. Voor meer informatie verwijzen wij u naar ons Privacy Statement.