Cursus agenda 2023-2024
Inloggen E-learning


Mosch Veiligheid is een opleidingscentrum met een vracht aan BHV-ervaring. Het bedrijf heeft ook een licht eigenzinnig karakter. De mensen van Mosch hebben veel gezien op hun vakgebied, en weten inmiddels precies wat werkt bij bedrijven en vooral: wat niet. Mosch Veiligheid zelf bestaat sinds 2009. Volwassen genoeg om zichzelf bewezen te hebben, gedreven genoeg om flexibel en innovatief te werk te gaan.

 
Arjan Mosch

 Arjan Mosch, directeur-eigenaar

Belandde in het vak via zijn werk bij de bedrijfsbrandweer van MSD, een farmaceutische onderneming waar hij tot 2006 werkte. Ondertussen rondde hij een opleiding af tot NIBHV-instructeur brandbestrijding & ontruiming en trad hij in dienst bij een BHV-opleider. Daarnaast was hij jaren lid van het brandweerkorps Heerhugowaard.Mieke Rockx, directeur-eigenaar

Werkte bij meerdere opleiders in de branche, waarvan de laatste periode samen met Arjan voor dezelfde werkgever, als relatiebeheerder. Ze is opgeleid tot Arbo-coördinator en hoofdcoördinator BHV. In 2018 heeft ze bovendien het diploma Middelbaar Veiligheidskundige gehaald.

 Omdat Arjan en Mieke ieder een eigen vakgebied hebben, vullen ze elkaar op een sterke manier aan. Mieke richt zich vooral op veiligheidsbeleid, door het uitvoeren van Risico-Inventarisaties & -Evaluaties en het geven van advies op het gebied van arbeidsomstandigheden. Arjan verzorgt de operationele kant van de dienstverlening, met het verzorgen van opleidingen en instructies.

Instructeurs en LOTUS-slachtoffers

Mosch Veiligheid werkt met een vast team van acht instructeurs, drie mannen en vijf vrouwen, gespecialiseerd in Eerste Hulp (EH) of Brandbestrijding & ontruiming (B&O), of een combinatie hiervan. Ze zijn stuk voor stuk gecertificeerd (door NIBHV en Oranje Kruis) én uitzonderlijk gemotiveerd. Daarnaast beschikt Mosch over een aanvullend bestand met gekwalificeerde instructeurs die inzetbaar zijn bij het trainen van grote groepen.
De cursussen van Mosch worden gewaardeerd om hun hoge realiteitsniveau, onder meer door de inzet van LOTUS-slachtoffers. Ook dit is een vaste ploeg, bestaand uit ongeveer zes mensen.

Elk jaar actualiseert Mosch Veiligheid de lesplannen van het cursusaanbod. Het complete team van instructeurs volgt dit nauwgezet op, zodat alle cursisten dezelfde bagage meekrijgen.

Bent u nieuwsgierig naar de aanpak van Mosch Veiligheid? Pak dan de telefoon en maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.