Cursus agenda 2023-2024
Inloggen E-learning

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM)

Checklist Aannemersen is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal ongevallen teverminderen. In feite is VCA veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdigprogramma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Door steeds meer opdrachtgeverswordt het VCA -certificaat verplicht gesteld.

Certificering: voor wie?

VCA -certificatie is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Vaak gaat het om constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties. 

vca
Basisveiligheid VCA of VOL VCA?

Met een VCA diploma basisveiligheid kan men aan tonen op de hoogte te zijn van bepaalde veiligheidseisen. Veel bedrijven en instellingen eisen van hun (onder)aannemers dat zij over het VCA diploma beschikken. Er is geen vooropleiding noodzakelijk. 


Met een VCA-VOL diploma kan men aan  tonen op de hoogte te zijn van bepaalde veiligheidseisen én van alle aspecten waar een leidinggevende mee te maken krijgt bij de aansturing van operationele medewerkers op locaties.Daarnaast is de opleiding bedoeld voor de ZZP-er die zelfstandig werk aanneemt en op deze wijze kan aantonen over de noodzakelijke veiligheids-kennis te beschikken. 


VCA cursussen

Zowel de basis als de VOL VCA cursus starten om 8:00u en duren tot 15:45u

Tijdens de cursus maakt u een proefexamen als voorbereiding op het VCA examen; het examen start om 16:30u en duurt tot 17:45u
De lesstof wordt met veel voorbeelden ondersteund en over alle onderwerpenzijn oefenvragen in het boek opgenomen.  Bij basis VCA wordt er gekeken vanuit het oogpunt van de werknemer en bij VOL VCA  vanuit het oogpunt vande leidinggevende.

Data en tijden: 2 dagdelen in overleg
Prijs:    Aanbieding op maat
Locatie:   in overlag

 

 

Ons centrale werkgebied is de regio Alkmaar – Heerhugowaard – Langedijk. Natuurlijk begeleiden wij ook bedrijven buiten het HAL-gebied bij hun Risico-inventarisatie en -evaluatie. Wilt u meer informatie over de RI&E, vul hieronder dan uw contactgegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Als uw gegevens nog niet bij ons bekend zijn, gebruiken wij deze alleen voor het verwerken van uw vraag of opdracht. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar onze privacyverklaring.

Wilt u meer informatie, vul dan onderstaand formulier in of bel: 072 - 58 23 250.

 

Ongeldige invoer

Vul aub uw voorletters in

Vul aub uw telefoonnummer in

Ongeldige invoer

Voer aub een geldig emailadres in

Voer aub uw achternaam in

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Als uw gegevens nog niet bij ons bekend zijn, gebruiken wij de gegevens die u hier achterlaat alleen voor het beantwoorden van uw vraag. Voor meer informatie verwijzen wij u naar ons Privacy Statement.