Cursus agenda 2023-2024
Inloggen E-learning


Ontruimingsoefeningen verhogen het gevoel van veiligheid in een bedrijf. Alles begint met een goed ontruimingsplan dat wordt bijgewerkt zodra iets in het bedrijf verandert. Een nieuwe uitgang bijvoorbeeld, een aanbouw of een andere indeling. Om uw medewerkers voor te bereiden op een incident kan Mosch Veiligheid op uw locatie periodiek zeer realistische ontruimingsoefeningen organiseren.

Waarom zijn ontruimingsoefeningen slim om te doen?

Misschien denkt u: wat is het nut van ontruimingsoefeningen? Iedereen weet toch dat het fake is? En toch: juist in een oefensituatie scherpt iedereen zijn/haar alertheid aan. De coördinerende BHV-ers zelf kweken hiermee het zelfvertrouwen dat nodig is om bij calamiteiten koelbloedig te handelen. En misschien ontdekken zij dingen die niet zo handig zijn bij een incident. Dozen die voor een nooduitgang staan bijvoorbeeld.

Het verloop van een ontruimingsoefening

Wij plannen een ontruimingsoefening in overleg met u en uw BHV-ers. Dit kan voor het overige personeel aangekondigd of onvoorbereid plaatsvinden. In de oefening zetten we realistische voorvallen in scene met rook-, licht- en geluidseffecten. Denk aan kortsluiting en brand in een meterkast. Bij de ontruimingsoefening zijn één of meer waarnemers van Mosch Veiligheid aanwezig. Zij evalueren hoe de oefening verliep en stellen een rapport op met eventuele verbeterpunten. Deze evaluatie kan worden opgenomen in uw BHV-plan. 

Onze rol bij ontruimingsoefeningen:

  • enscenering calamiteit met gebruik van rook, licht en geluid
  • aanmelding oefening bij de regionale meldkamer
  • ontruimingsoefening met alle medewerkers
  • nabespreking met de BHV-ers
  • opstellen evaluatierapport
  • optioneel: de inzet van een lotusslachtoffer

Wilt u een vrijblijvende offerte laten opstellen of heeft u vragen? Vul hieronder uw contactgegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Als uw gegevens nog niet bij ons bekend zijn, gebruiken wij deze alleen voor het verwerken van uw vraag of opdracht. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar onze privacyverklaring.

Naast ontruimingsoefeningen geven wij ook andere opleidingen die de bedrijfsveiligheid vergroten, zoals BHV-cursussen en reanimatiecursussen.

Wilt u meer informatie, vul dan onderstaand formulier in of bel: 072 - 58 23 250.

 

Ongeldige invoer

Vul aub uw voorletters in

Vul aub uw telefoonnummer in

Ongeldige invoer

Voer aub een geldig emailadres in

Voer aub uw achternaam in

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Als uw gegevens nog niet bij ons bekend zijn, gebruiken wij de gegevens die u hier achterlaat alleen voor het beantwoorden van uw vraag. Voor meer informatie verwijzen wij u naar ons Privacy Statement.